09a

Ik ben net zoals jij een prachtig licht, wat een menselijke ervaring mag opdoen.
– Eefje –


En daarin heb ik net zoals jij, mijn lessen te leren. Waarvoor ik anderen om me heen nodig hebt, me in situaties mag bevinden die me eigenlijk helemaal niet zo bevallen, om te spiegelen waar groei ligt.
Waarbij ik soms kei hard kan vallen, om van daaruit weer moedig op te staan. 

 

 

Leven is één groot avontuur voor mij.
Soms stilletjes in mezelf, dan voluit zichtbaar naar buiten.
Voluit genietend vanuit mijn tenen en dan weer brullend en rustend onder een dekentje op de bank.  Maar in ieder geval nooit saai. 

Omdat voor mij écht leven begint, als ik heel dicht bij mezelf kan zijn. 

 

 

09a

Eefje in het hier en nu

In het hier en nu merk ik dat ik zo heerlijk kan genieten van alles wat het leven me laat zien en voelen. Mijn innerlijke reizen gaan steeds dieper en ik geniet ervan dat dit het moment is dat al die prachtige ideeen en inspiratie, steeds meer vorm mogen krijgen in het aardse.

Ieder moment opnieuw laat ik me zoveel mogelijk leiden door het prachtige universum. Zodra ik me afstem op mezelf en van daaruit op het leven, voel ik vaak heel snel waar op dat moment energie op zit. Waar mijn aandacht naar toe mag gaan.

Momenteel heb ik de prachtigste en dankbaarste tijd ooit; het mogen ervaren van het moederschap. Onze prachtige zoon, Sam, hebben we in het begin van januari mogen verwelkomen in het aardse. Mijn diepste verlangen om hem een zachte landing te mogen laten maken, kwam daarin tot vervulling.

Ik geniet daarnaast van de rust die mijn lijf nog zo nodig heeft om alle indrukken die ik opdoe, te verwerken. Mijn oude verhaal is er één van de uitdaging om mijn ziel meer en meer ruimte te geven zich door mijn lijf heen te laten bewegen. Een burn-out en de Ziekte van Lyme zijn daarin mijn helpers geweest. En oh wat ben ik blij dat ik mijn lichaam steeds beter leer kennen en kan horen wat ze van me nodig heeft.

En daarnaast. Ben ik ook écht gewoon Eefje. Een duizendpoot met soms een focus van een peuter, behalve als ik gewoon kan zijn. Met 10000 dingen tegelijkertijd bezig. Omdat ik enkel daar aandacht aan besteed waar energie op zit. Niet altijd even handig, maar wel de manier waarop ik het allerliefste leef!

En….hoe is het in jou, nu?

Ik vind het leuk je te lezen

Ik geloof in jou

 

En in het leven. Dat door jou heen stroomt.
Iedere dag weer.
En jou uitnodigt om jezelf uit te drukken.
De echte jij, die in jou woont.
Die uniek is.
Die de wereld mooier maakt,
enkel door in jezelf aanwezig te zijn.
Bewust te zijn in wie je bent.
Hier en nu.

Ik geloof in mij
In mijn vallen en opstaan,
in de uitdagingen die het leven mij geeft,
om mezelf te herinneren.
Keer op keer.
Dat ik zoveel meer ben dan enkel mens.
En dat dat wat door mij heen wil bewegen,
zo intens mooi, groots, kloppend en heerlijk is,
als ik haar toesta.
Vooral als ik haar toesta en mezelf uit de weg ga.
Dan gebeuren er wonderen.

Ik geloof in een nieuwe aarde
Waar we ons licht,
onbevangen en vrij laten stralen.
Waar liefde leeft, woont, danst
en waar je als mens zo ontzettend graag wil zijn.
Waar jij jouw unieke eigen innerlijke gift,
vol overgave komt brengen.
Komt leven,
zoals de zon ook onbevangen schijnt.
En zij door ons allen voluit ontvangen wordt,
omdat we weten,
elkaar herkennen,
in dat wat wij hier nu mogen leven.
Een grootser verhaal verweven,
door alle individuele verhalen heen.
Waar jij onderdeel van bent,
waar we elkaar in mogen bekrachtigen,
aanmoedigen,
om onszelf nog lichter te leven
en samen het verhaal te schrijven,
waar de kinderen van de aarde vol liefde in mogen opgroeien.

Eefje

09a7

Hoe ik hier kwam…

Diep van binnen was ik natuurlijk altijd al dat prachtige licht, wat nu steeds meer zichtbaar hier mag zijn. Maar ik het verstopte het.
Als gevoelig meisje, koos ik al snel om mezelf en al mijn prachtige schatten maar heel diep van binnen te verstoppen. Ze te beschermen,
voor de zogenaamde boze wereld.

Gelukkig koos ik er voor om als juf te gaan werken. 10 jaar lang heb ik vol plezier gespeeld, gezongen, verhalen verteld, voorgelezen en me verwonderd over de prachtige belevingswereld van jonge kinderen en leek die zogenaamde boze wereld, heel ver weg. 

En toen werd ik ziek. Uit het niets was daar ineens de Ziekte van Lyme, die vroeg om toch écht even stil te gaan staan. Of de wijze waarop ik leefde, of dat ook wel echt van binnenuit kwam. Ik belandde op de bank, waar ik 3 jaar op en af, mijn eigen binnenwereld en zielewereld onder de loep nam. Want ergens voelde ik ook, dat genezing van binnenuit zou komen. En dat het alles te maken had met mijn eigen prachtige ziel, die hard aan mijn lichaam schudde om alsjeblieft wakker te worden. Te ontwaken. Uit het verhaal waarin ik leefde. En vooral uit mijn hoofd.

Ik weet dus hoe het is, om fysiek heel erg moe te zijn. Om je werk niet meer te kunnen doen. Hoe het is om arbeidsongeschikt verklaard te worden. Om mijn wereld met de dag kleiner te zien worden.
Maar vooral heb ik geleerd om naar binnen te keren. Naar mijn prachtige kern. Die zingt, bruist, die voluit leeft en helemaal niet moe is. En daarmee kwam ook het diepe besef, in het echt weten en voelen, dat ons mensenlijf, ons lichaam ons voertuig is. Maar dat het niet is, wie ik werkelijk ben.

 

En van daaruit ontstond mijn helingsproces. Wat nog steeds bezig is. Wat aan mij vraagt om enorm trouw te zijn aan mijn eigen grenzen. Mijn eigen diepe weten. En het diepe vertrouwen dat ik in staat ben om mezelf van binnenuit te kunnen helen. Als ik durf te kijken, durf te voelen en op een liefdevolle wijze mezelf omhul als datgene wat ik zie, zo ontzettend pijnlijk is.

Ik gun jou ook de kennismaking en het diepe besef dat jouw prachtige licht, jouw ziel op je wacht.
Mocht je haar roep horen, op welke wijze dan ook,
kijk dan of je haar tegemoet kan komen. Ze is namelijk prachtigs. Groots. Zuiver. En vol liefde.
En brengt je hoe dan ook een dieper vertrouwen in het leven.

© 2017 – 2018 Praktijk Leeft