Privacy- en Cookieverklaring

Laatste update op 25 mei 2018

Praktijk Leeft, vindt jouw privacy net zo belangrijk als jijzelf. Via dit document lees jij hoe
Praktijk Leeft, omgaat met jouw privacy.
Praktijk Leeft doet er alles aan om de persoonlijke informatie die jij aan haar verstrekt,
vertrouwelijk en in overeenstemming met de Algemene Vordering Gegevensbescherming te behandelen.

Om je aanvraag voor de gratis Brieven vol Leven, gratis innerlijke reizen, e-books, video’s en meditaties zo optimaal te kunnen laten verlopen heb ik gegevens van je nodig. Hetzelfde geldt voor de aanvraag of bestelling van één van de producten van Praktijk Leeft. Daarvoor heb ik gegevens nodig om je bestelling hiervan te kunnen afhandelen.

Ik verzamel of gebruik geen informatie voor andere doeleinden dan die worden beschreven in dit Privacy Statement, tenzij ik hier van tevoren uitdrukkelijke toestemming voor heb verkregen. Die toestemming kan blijken uit het feit dat je per e-mail of anderszins een vraag aan mij stelt en je al langer zonder je af te melden, mijn mails ontvangt. Alleen als je uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven gebruik ik je emailadres en je naam om je de Brieven vol Leven toe te sturen, met gratis inspiratie en waardevolle informatie.

In dit Privacy Statement deel ik hoe ik de gegevens of informatie die je met mij deelt gebruik. Dit Privacy Statement is van toepassing op het gebruik van zowel offline als online informatie die je met mij deelt:

Offline: als je informatie met mij deelt, bijvoorbeeld als je jouw emailadres aan mij geeft op een event, workshop of training, omdat je de Brieven vol Leven of informatie wilt ontvangen of wanneer je een product of een dienst offline koopt; en

Online: als je de website www.praktijkleeft.nl  bezoekt.

Door mijn website www.praktijkleeft.nl te bezoeken, ga je akkoord met dit Privacy Statement dat van toepassing is deze website. Ook wanneer je offline gegevens met mij deelt, ga je akkoord met dit Privacy Statement.

De gegevens die je deelt via www.praktijkleeft.nl, worden via een beveiligde verbinding (TLS Certificaat) naar mij verstuurd.
Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

Ik geef je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden en deel op geen enkele wijze jouw informatie met derden buiten de partijen die in dit Privacy Statement worden beschreven.

Praktijk Leeft verzamelt geen informatie voor andere doeleinden dan die worden beschreven in dit Privacy Statement.

De informatie die ik verzamel

Op mijn website verzamel en ontvang ik 2 soorten informatie:

1. Persoonsgegevens die je actief aan mij verstrekt

Als je je aanmeldt om de Brieven vol Leven, een meditatie, een videoserie of andere informatie wilt ontvangen, dan vraag ik je je gegevens met mij te delen, zoals je voornaam, je achternaam en je e-mailadres.

Ik verzamel geen persoonlijke informatie als je de website bezoekt tenzij je deze vrijwillig met mij hebt gedeeld, bijvoorbeeld door het invullen van het contactformulier, of een formulier om de Brieven vol Leven of informatie te ontvangen.

Wanneer je een dienst of een product aanschaft, vraag ik naast je voornaam, achternaam en emailadres ook om je straatadres en telefoonnummer. Je straatadres vraag ik om de factuur netjes op te kunnen maken en om fysieke producten naar je toe te kunnen sturen. Je telefoonnummer vraag ik je om je persoonlijk te woord te kunnen staan om afspraken in te plannen voor het leveren van een training, workshop of coaching en om je persoonlijk te woord te kunnen staan voor support rond de levering van een dienst of product.

De facturen die je van mij ontvangt worden opgemaakt via Excel en verstuurd via Greenhost.. Ik wijs je erop dat Greenhost voor het gebruik van jouw informatie hun eigen gebruikersvoorwaarden en Privacy Statement hanteren.

2. Persoonsgegevens die om technische redenen automatisch aan mij worden doorgegeven

Bij het bezoeken van de website www.praktijkleeft.nl geldt dat er automatisch enkele technische gegevens door je computer en apparatuur aan mijn computer wordt verstrekt, zoals het door jou gebruikte IP-adres, het besturingssysteem en de gebruikte internet browser.
Dit zijn cookies waarvoor je ook de cookiemelding hebt kunnen zien toen je de website bezocht. Onder het kopje Cookies in dit Privacy Statement lees je hier meer over.

Hoe ik je gegevens gebruik

1 – ik mail je om de diensten of producten die je hebt gekocht te leveren, zoals de inlogcodes voor de online programma’s, de factuur en updates van de gekochte online programma’s. Ik stuur je als je een product of dienst hebt gekocht daarna de Brieven vol Leven met updates van de blogs, video’s en inspirerende informatie.

2 – ik mail je (als je geen product of dienst hebt gekocht) uitsluitend als je hiervoor expliciet toestemming hebt gegeven, mijn inspirerende Brieven vol Leven met updates van blogs, video’s, informatie, meditaties.

3 – ik mail je, als je dit expliciet hebt aangevraagd, om je de gratis freebies, downloads en waardevolle informatie te sturen die je opgevraagd hebt. Daarna zal ik je niet automatisch op mijn maillijst zetten maar je expliciet vragen of je dit wilt, waarbij je hiervoor expliciet toestemming geeft of juist niet.

4 – ik gebruik je gegevens om je support en informatie te geven bij de diensten en producten en de online programma’s die je hebt gekocht.

5 – ik mail je mogelijk om je feedback te vragen over de afgenomen producten en diensten

6 – Ik mail je om je te informeren over mijn diensten en producten als ik denk dat die waardevol voor je kunnen zijn. Dit doe ik alleen als je expliciet toestemming hebt gegeven om mijn inspirerende Brieven vol Leven te ontvangen of een product of dienst bij mij hebt gekocht. (cf. punt 1 en 2)

Links naar andere websites

Op mijn website kunnen links getoond worden naar externe websites als ik denk dat die informatie waardevol voor je is. Ik heb geen controle over hoe deze derden omgaan met de Privacy Wetgeving, Ik raad je aan de Privacy Statement van deze derden zelf goed te lezen als je deze sites bezoekt.

De informatie die je gedeeld hebt inzien en aanpassen

Als je je hebt aangemeld op mijn website voor mijn Brieven vol Leven of andere inspirerende gratis dingen die ik deel, mail ik je om ervoor te zorgen dat jij kunt ontvangen wat ik je beloofd heb. Hiervoor gebruik ik het mailprogramma van Active Campaign. Dit betekent dat deze partij ook jouw gegevens ontvangt.
Ik verwerk deze gegevens voor zolang als jij op mijn maillijst staat en je hiervoor niet hebt afgemeld of uiterlijk 12 maanden nadat je de laatste mail hebt ontvangen voor een gratis aanbod of mails als je daarna niet hebt aangegeven ook de Brieven vol Leven te willen ontvangen.
De gegevens die je aan mij hebt doorgegeven kun je ten allen tijden laten aanpassen door een mail te sturen naar
info@praktijkleeft.nl. Je kunt jezelf eenvoudig afmelden voor alle of een deel van de communicatie via de afmeld-link met de titel ‘Uitschrijven’ onder elke mail die je van mij ontvangt.
Zodra je je hebt afgemeld voor mijn Brieven vol Leven, zal ik je gegevens binnen 6 maanden volledig verwijderen.
Je kunt je niet afmelden voor communicatie en emails die nodig zijn om je aankoopproces te voltooien, anders kan ik (een deel van) de diensten en producten niet aan je leveren.

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens. Ook heb je het recht de toestemming voor het verwerken van je gegevens die je mij hebt gegeven weer in te trekken. Stuur als je dat wilt een email naar info@praktijkleeft.nl

Tot slot wijs ik je erop dat je het recht hebt een klacht in te dienen over de verwerking bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bewaartermijn gegevens

Praktijk Leeft bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor Praktijk Leeft jouw persoonsgegevens verwerkt om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.
De verzamelde emailadressen (via de inschrijfformulieren) worden bewaard totdat de eigenaar van het emailadres de inschrijving ongedaan maakt. (middels de uitschrijflink of mail naar info@praktijkleeft.nl)

Let op met informatie die je openlijk deelt onder meer op onze websites of social media

Praktijk Leeft vindt jouw privacy belangrijk. Er zijn plekken waar ik op geen enkele wijze invloed kan hebben op het beschermen van jouw privacy en ik wijs je er daarom graag op hier bewust van te zijn.
Wees er bewust van dat alle informatie die jij zelf vrijwillig en openlijk beschikbaar stelt aan derden, zoals reacties op mijn blogs of op mijn social media, mogelijk gehoord, gelezen en verzameld wordt door anderen buiten mij.
Ik houd mij niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor elk oneigenlijk gebruik van deze informatie door derden.

Cookies

Om de website www.praktijkleeft.nl beter en sneller te laten functioneren, worden bepaalde gegevens betreffende jouw gebruik van deze website verzameld. Deze informatie kan verzameld worden door gebruik te maken van zogenaamde ‘cookies’. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van een website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. De cookie laat toe dat je browser vervolgens wordt herkend bij een volgend bezoek aan een website. Een cookie weet niet wie je bent. Jouw naam, adres, leeftijd en andere persoonlijke gegevens zijn niet bekend voor een cookie. Een cookie onthoudt alleen jouw voorkeuren en interesses op basis van je surfgedrag.

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. 
Graag leg ik hieronder uit welke cookies ik gebruik;

  • Functionele cookies; deze zijn nodig voor het correct laten functioneren van (delen van) de website. Bijvoorbeeld cookies van YouTube zorgen dat je de video’s kunt bekijken op de website en cookies van SoundCloud zorgen ervoor dat je de audiobestanden en meditaties kunt beluisteren.

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Onder andere de geplaatste video’s via YouTube,  afbeeldingen, berichten, audioberichten en meditaties via SoundCloud. Deze ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof jij als bezoeker deze andere website hebt bezocht.Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren.

  • Op de website zijn cookies in gebruik van sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Instagram respectievelijk LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Ik heb daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Instagram en Linkedin (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Als je helemaal geen cookies wilt accepteren van welke website dan ook, dan kun je dit instellen in de standaard instellingen van je browser. Ik wil je er op wijzen dat delen van website www.praktijkleeft.nl mogelijk niet meer werken als je cookies uitschakelt.

In de Nederlandse wet is opgenomen dat er een informatie- en toestemmingsplicht (opt-in) geldt voor het gebruik van cookies. Een opt-in betekent dat ik van tevoren toestemming moet vragen om cookies te mogen plaatsen op je computer. Daarom toon ik je bij het eerste bezoek aan de website eerst een cookie melding. Je kunt hierin aangeven of je hier wel of niet akkoord gaat, en welke cookies je wel of niet toestaat.

Wijzigingen in deze Privacy- en Cookieverklaring

Eventuele wijzigingen van deze website kan leiden tot wijzigingen in deze Privacy- en Cookieverklaring. Ik raad je daarom aan deze Privacy- en Cookieverklaring regelmatig nog eens te lezen.

Vragen over de Privacy- en Cookieverklaring

Ik houd deze Privacy- en Cookieverklaring up-to-date met de ontwikkelingen in de Privacy wetgeving. Heb je vragen? Stuur dan een email naar info@praktijkleeft.nl.

Praktijk Leeft
Poolsterlaan 24
5694 LE Son en Breugel